TARİHÇEMİZ

12.12.2017 208

FATİH SULTAN MEHMET İLKOKULU TARİHÇESİ

Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ilçemizin ilk ilköğretim okuludur. Okulumuz, Fatih Mahallesinin kuzey – batı ucunda ; Mimar Sinan , Barbaros, Atilla, Onaç, Çamlıca ve Mehmet Akif Mahallerinin kesişim noktasında Kahveler Mevkiinde yer almaktadır.

“Yetim Alisi” namlı Rahmetli Hacı Ali Yöntem arazi bağışında bulunmuş, bağışlanan arazinin çevresi de istimlak edilerek okulun yerleşim alanı sağlanmıştır. Bu arada arazi çevresindeki istimlak alanlarının da halkın çoğunluğu arazi bağışında bulunmuştur. Devletimizin açtığı ihale ile okulumuz yapılmıştır.

1985 yılında 5 derslik ve 153 öğrenci ile hizmete giren okulumuza, o yıl ülke genelinde yeni yapılan okullara verilen Fatih Sultan Mehmet adıyla şereflendirilmiş ve Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ismi verilmiştir.

Bucak Belediyesi’nin imar çalışmasına bağlı olarak okulumuzun güneyinde bir çocuk bahçesi yaptırılmıştır. Çevresinin hızla artan ortaokul ihtiyacı üzerine bu çocuk bahçesine 2 katlı 12 derslikli bir bina yapılmış ve Mimar Sinan Ortaokulu adıyla 1990 yılında hizmete girmiştir. Bu yıllarda ülkemizde 8 yıllık İlköğretim Okulu uygulamasına başlanmıştır. Böyle olunca 1990-1991 eğitim-öğretim yılında Mimar Sinan Ortaokulu ile okulumuz birleştirilmiş ve Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu adını alarak eğitim öğretim hayatına devam etmiştir.

1998 yılına gelindiğinde mevcut binalar yine yetersiz kalmaya başlamıştır. 1998 yılında ilçemiz eşrafından Yalancıoğlu Mehmet Ali Özdamar okulumuza 502 metrekareye oturan 3 katlı 16 derslikli ek bina inşaatına başlanmıştır ve kısa sürede inşaatı tamamlanmıştır. 1999 yılında Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu olarak hizmete devam etmiştir.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 30/03/2012 tarih ve 6287 sayılı ilköğretim ve eğitim kanunu gereği eğitimde 4+4+4 yani 4 yıl ilkokul 4 yıl ortaokul ve 4 yıl lise eğitimi olmak üzere ilkokul ve ortaokul olarak ayrılıp Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlanmıştır. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Yine 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında okul bahçemizin kuzey tarafına Hayırsever Hüseyin Türker tarafından 16 derslikli ortaokul inşaatı başlanmış olup 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir. Aynı bahçede 4 binada 3 farklı okul olarak bir eğitim kampüsü şeklinde eğitime aralıksız devam etmekteyiz.